Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Walibi Rhône-Alpes in Frankrijk overweegt naamswijziging

24-06-2024, 14.33 uur

Walibi Rhône-Alpes, de Franse vestiging van de Walibi-groep, verandert in de toekomst mogelijk van naam. De directie overweegt het attractiepark te hernoemen naar Walibi France, om bezoekers uit andere regio's aan te kunnen spreken. Dat zou in lijn zijn met de twee andere Walibi-parken: Walibi Belgium en Walibi Holland.

Algemeen directeur Luc De Roo vertelt over de plannen in gesprek met Parcs & Loisirs Magazine. "Nu we ons vijftigjarig jubileum naderen en onze uitbreidingsprojecten uitgestippeld zijn, overwegen we de naam Walibi Rhône-Alpes te vervangen door Walibi France, om het karakter en de nationale aantrekkingskracht van het merk te versterken", zegt hij.

Er is nog geen definitieve beslissing over genomen. Het park nabij Lyon opende onlangs een sensationele single-rail coaster, onderdeel van het tropische themadeel Exotic Island. Directeur De Roo onthult dat men in 2026 nog een familieattractie aan het gebied wil toevoegen.

Parc Astérix
Verder moet in 2028 een nieuwe familieachtbaan in gebruik genomen worden, vergelijkbaar met Tiki-Waka in Walibi Belgium en Pégase Express in Parc Astérix.

In het verleden telde Frankrijk drie Walibi-parken: Walibi Rhône-Alpes (1979), Walibi Lorraine (1989) en Walibi Sud-Ouest (1992). De twee laatstgenoemde parken zijn inmiddels verkocht aan een andere partij. Walibi Lorraine heet tegenwoordig Walygator Grand Est, terwijl Walibi Sud-Ouest nu door het leven gaat als Walygator Sud-Ouest.

Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be