Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wow Safari Thoiry

Vrouw aangevallen door wolven in Frans dierenpark

23-06-2024, 23.59 uur

Een bezoeker van een Frans safaripark is per ongeluk terechtgekomen in een wolvenverblijf. Daar werd het slachtoffer, een 36-jarige vrouw, aangevallen door drie wolven. Ze raakte ernstig gewond door beten in haar nek, kuit en rug.

Nadat ze om hulp schreeuwde, kwamen medewerkers ter plaatse. Uiteindelijk is de vrouw met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het incident vond zondagochtend plaats in de dierentuin Wow Safari Thoiry, gelegen in de regio Île-de-France. In de parknaam staan de eerste drie letters voor Worlds of Wild.

Eigenlijk is het wolvengebied alleen toegankelijk voor automobilisten. De vrouw, die logeerde in een accommodatie van het dierenpark, was er 's ochtends rond 09.00 uur nietsvermoedend aan het joggen. Hoe en waarom ze tussen de wolven terechtkwam, is nog niet duidelijk.

Waarschuwingsborden
Daar wordt onderzoek naar gedaan. Directrice Christelle Bercheny benadrukt dat bezoekers kunnen weten hoe riskant het is om het gebied te betreden zonder auto. Er hangen bijvoorbeeld verschillende waarschuwingsborden.

De drie wolven in kwestie zijn tijdelijk naar binnen gehaald, zodat het slachtoffer geholpen kon worden. Volgens de autoriteiten is de vrouw niet in levensgevaar. Ze was bij bewustzijn en stabiel toen ze naar het ziekenhuis werd gebracht.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be