Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Fakir heeft zijn intrek genomen in het Efteling Hotel: nieuwe menukaart

23-06-2024, 22.39 uurBeeld: @cindy_ve

In het Efteling Hotel hebben dwergen plaatsgemaakt voor een fakir. Restaurant De Hoffelijke Heraut staat de komende tijd niet meer in het teken van Sneeuwwitje, maar van het sprookje De Tuinman en de Fakir. Naast het nieuwe decor werd ook de menukaart aangepast.

Waar bezoekers eerder verwelkomd werden door enkele dwergen en een heleboel appels, treffen ze bij binnenkomst nu een fluitspelende fakir aan. Hij zit op een tapijt dat over een tafel werd gedrapeerd, met rode en gele tulpen ernaast.

Dat is toepasselijk: in het Sprookjesbos zorgt de Fakir er immers voor dat rode en gele tulpen tot bloei komen. Even verderop heeft een heraut een miniatuurversie van het bekende Perzische paleis in zijn hand.

Falafel
De Hoffelijke Heraut draait elke paar maanden om een ander sprookje. Vanwege de link met de Fakir heeft het huidige menu een oosterse touch, met opties als mezze, falafel en couscous. Bij de verschillende gerechten staat op de kaart een zin uit het verhaal, zoals "Honderden rode bloemen staken hun kopjes uit de aarde".

Een driegangenmenu kost 39 euro. Losse voorgerechten, hoofdgerechten en desserts zijn te bestellen voor respectievelijk 15, 25 en 10 euro. Na de aankomende kerstvakantie gaat het hotelrestaurant dicht. Dan krijgt de volledige benedenverdieping een andere indeling en een nieuw uiterlijk.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be