Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

De laatste loodjes: Piraña in de Efteling gaat deze week weer open

24-06-2024, 16.30 uurBeeld: @cindy_ve, @jeroen_twee, @GypsRoccus

De Efteling bereidt zich voor op de heropening van de Piraña. Na een onderhoudsbeurt van bijna acht maanden kunnen bezoekers zeer binnenkort weer een vaartocht maken. Tijdens de renovatie zijn niet alleen technische onderdelen vernieuwd: er kwamen ook nieuwe decors en watereffecten.

Onder leiding van ontwerper Karel Willemen is de wildwaterbaan uit 1983 voorzien van meerdere nieuwe elementen. Daarnaast zijn oude decoraties in ere hersteld. Ook het rotswerk werd vervangen. In totaal kostte het project 8 miljoen euro: een astronomisch bedrag voor het opknappen van een bestaande waterbaan.

De heropening gaat gepaard met de komst van nieuwe Piraña-souvenirs, waaronder sleutelhangers, strandlakens, zomerhoedjes en pins. Het zomerseizoen van de Efteling start officieel op vrijdag 28 juni.

30 graden
Vooralsnog communiceert de Efteling dat de Piraña weer toegankelijk is vanaf zaterdag 29 juni. De attractie wordt al geruime tijd getest. Er bestaat een kans dat bezoekers al eerder de verkoeling kunnen opzoeken in de woeste waterrivier. Dat zou een welkome verrassing zijn: de komende dagen wordt het 26 tot 30 graden in Kaatsheuvel.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be