Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

PortAventura installeert GoPro-camera's na achtbaanongeluk

22-06-2024, 14.35 uurBeeld: MundoXDescubrir - Raul y Diana

Eén van de rollercoasters in PortAventura World is voorzien van GoPro-camera's. Het Spaanse pretparkresort installeerde de kleine videocamera's naar aanleiding van een ongeluk bij houten achtbaan Tomahawk. Veertien passagiers raakten in februari gewond toen ze werden geraakt door een omgevallen boom.

54 dagen later, op zaterdag 6 april, ging de attractie weer open. Het doel van de GoPro's is het kunnen opnemen van testritten, melden regionale media. Medewerkers merkten de omgevallen boom destijds niet op toen de achtbaan proefrondes maakte. Verder zijn alle bomen in de omgeving uitvoerig gecontroleerd, om herhaling te voorkomen.

Familiecoaster Tomahawk is verweven met de dubbele houten achtbaan Stampida, die een stuk heftiger is. Van de veertien slachtoffers ligt op dit moment nog één vrouw in het ziekenhuis. Zij liep ernstige verwondingen op. Woordvoerders van PortAventura willen verder niet ingaan op getroffen veiligheidsmaatregelen.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be