Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hansa-Park

Welke attractie komt hier? Duits pretpark houdt bouwproject geheim

21-06-2024, 19.36 uur

Een enorm bouwproject in het Noord-Duitse pretpark Hansa-Park is nog omgeven door raadsels. In een nieuwe video wordt alvast wel een tipje van de sluier opgelicht. Op YouTube verscheen vandaag een ruim acht minuten durend verslag van de eerste bouwwerkzaamheden.

In het entreegebied van Hansa-Park verrijst een overdekte attractie, in een gebouw van 60 meter lang, 40 meter breed en 19 meter hoog. Het geraamte staat al overeind. "We moeten opmerken dat de vorderingen op de bouwplaats op dit moment zo snel gaan dat het een uitdaging is om actuele beelden te laten zien", vult een woordvoerder aan.

Het gebouw, gebaseerd op het bisschoppelijk paleis in de Portugese stad Braga, krijgt de naam Palacio de Braga. Hansa-Park noemt het project voorlopig het "Best Kept Secret": details blijven voorlopig geheim. In toekomstige delen van de YouTube-documentaire zal meer informatie onthuld worden.

Hanzesteden
Hansa-Park laat zich traditiegetrouw inspireren door Hanzesteden: samenwerkende handelssteden in de middeleeuwen. In themagebied Hanse in Europa worden al een groot aantal steden vertegenwoordigd, waaronder Krakau, Stockholm, Helsinki, Riga, Venetië, Novgorod, Brugge, Groningen, Londen, Parijs en Lissabon. Op dit moment is men toe aan de tiende bouwfase.

De afgelopen jaren opende Hansa-Park een gigantische vrijevaltoren (2019), een waterbaan met vrijevaltoren voor kinderen (2021) en een panoramatoren met carrousel (2022). Dit jaar werd bekend dat de 100 meter hoge uitkijktoren Holsteinturm gaat verdwijnen. Verder staat in het variététheater de productie Café Rosa Live On Stage op het podium.Meer Hansa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be