Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Dierenpark Pairi Daiza brengt aquarium tot leven met gigantische led-schermen

21-06-2024, 12.46 uur

De Belgische dierentuin Pairi Daiza heeft led-schermen geïnstalleerd met een oppervlakte van maar liefst 137 vierkante meter. 18,9 miljoen ledjes brengen het aquariumgebouw in het dierenpark tot leven. Achter de 42 ramen verschijnen beelden van de oceaan en zeedieren als walvissen, orka's en dolfijnen.

Het project heet Nemo: Oceaanpracht. Bijzonder is dat de digitale dieren reageren op de aanwezigheid van publiek. De creatie is dus interactief. "Deze unieke combinatie van technologie en expertise dompelt de bezoekers onder in een levend en interactief virtueel maritiem universum", zegt Pairi Daiza er zelf over.

De ramen fungeren als "digitaal canvas voor interactieve toepassingen", met een "hyperrealistische benadering". Voor de artistieke creatie deed de dierentuin een beroep op vier Belgische bedrijven: Grand les Yeux, Dreamwall, Hovertone en EventCom.

Kabels
De omvang van de nieuwe led-schermen komt overeen met 147 televisies van 60 inch. Voor de installatie was 6,5 kilometer aan kabels nodig. Nemo: Oceaanpracht zal dagelijks doorlopend te zien zijn.

De toevoeging wordt gepresenteerde als de derde nieuwigheid ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van Pairi Daiza, na de komst van luxe accommodaties in boerderijsferen en de opening van het Japanse themadeel The Islands of the Rising Sun.Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be