Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-bezoeker is helemaal klaar met schoolreisjes: 'Dit is niet meer normaal'

20-06-2024, 19.25 uurBeeld: @missvanessav

Een Efteling-bezoeker gaat viral met een video waarin ze schoolreiskinderen verafschuwt. TikTok-gebruiker RedNes bracht deze week een bezoek aan het sprookjespark. Maar wat een leuk dagje uit had moeten worden, eindigde in een nachtmerrie door de grote hoeveelheid krijsende scholieren.

"Beste Efteling, ik heb een verzoekje aan jullie", zo begint het betoog, opgenomen in een Gondoletta-bootje. De vrouw stelt voor om het park enkele dagen per jaar exclusief open te stellen voor schoolreisjes. De reden? "Ik als normale bezoeker heb ontzettend veel last van de schoolreisjeskinderen. Ze schreeuwen, het is overal ontzettend druk."

Een medewerkster vertelde de tiktokker dat er maar liefst vijfduizend extra kinderen aanwezig zijn in het park, naast alle reguliere gasten. "Dit is voor de normale bezoeker, die even denkt te kunnen genieten met haar kinderen, niet meer te doen."

Ongekend
Vandaar het voorstel om dagen te organiseren met alleen maar schoolreizen. "Dan hoeven de normale bezoekers daar niet de dupe van te zijn, want het is ongekend hoeveel schreeuwende en krijsende kinderen er om je heen zitten. De wachtrijen zijn ellenlang, dit is niet meer normaal."

De klacht is in enkele uren tijd al meer dan 250.000 keer bekeken. Op dit moment maakt de Efteling schoolreizen extra aantrekkelijk. Scholen in het basisonderwijs krijgen een forse korting op de entreeprijs: zij betalen momenteel 22 euro per persoon, in plaats van het reguliere tarief van 51 euro per persoon.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be