Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Plopsa onthult details over nieuwe rollercoaster 100% Wolf

22-06-2024, 12.19 uur

In Plopsa-pretpark Holiday Park Germany opent volgend jaar een familieachtbaan met weerwolfthema. Vandaag onthult het Duitse attractiepark de lay-out en de elementen van de nieuwe rollercoaster. Dat gebeurt op een speciale fandag.

Fabrikant Gerstlauer presenteerde zojuist de specificaties van de attractie. Ook zijn alvast enkele digitale beelden getoond, met opvallend veel rotswerk. De coaster komt in het teken te staan van 100% Wolf, een animatiereeks van Studio 100. Passagiers leggen een deel van de baan achteruit af.

De achtbaan wordt 17,5 meter hoog en 645 meter lang, maar dankzij het achterwaartse gedeelte beslaat de rit in totaal 760 meter. Dat concept is vergelijkbaar met Wakala, de Gerstlauer-familieachtbaan in het Belgische pretpark Bellewaerde Park. De topsnelheid bedraagt 55 kilometer per uur.

Twisted stall
De elementen hebben namen als twisted stall, double twisted camelback en twisted double-down. Er komen drie treinen met elk twintig zitplaatsen. Dat zorgt voor een theoretische capaciteit van duizend personen per uur. Naast de weerwolfcoaster opent Holiday Park volgend jaar ook een Smurfen-darkride en een Blinky Bill-safaribaan.

Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be