Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Oud Valkeveen

Brandweer haalt bezoekers uit vrijevaltoren in Noord-Hollands pretpark

18-06-2024, 18.32 uur

Zes bezoekers van Speelpark Oud Valkeveen kwamen vanmiddag vast te zitten in één van de attracties. Door een technisch mankement viel de vrijevaltoren Ooigevaar stil tijdens de rit. De gondel bevond zich op dat moment op enkele meters hoogte.

Ooigevaar is afkomstig van Moser's Rides uit Italië. Het attractietype heet junior drop tower. Dit exemplaar staat sinds kort in het Noord-Hollandse familiepretpark. De afgelopen decennia, tussen 2001 en 2022, huisvestte Oud Valkeveen een nagenoeg identieke attractie met dezelfde naam.

Het incident vond rond 15.15 uur plaats. Om 15.40 uur riep men de hulpdiensten op. Vervolgens kwamen de brandweer en de politie ter plaatse. Brandweerlieden hebben de passagiers - vijf kinderen en een volwassene - kunnen bevrijden met behulp van een hoogwerker.

Reddingsoperatie
Volgens ooggetuigen nam de reddingsoperatie ongeveer een uur in beslag. Er vielen geen gewonden. Vermoedelijk was er iets mis met een cilinder. Speelpark Oud Valkeveen heeft niet gereageerd op een verzoek om commentaar.Meer Speelpark Oud Valkeveen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be