Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
O'Gliss Park

Frans waterpark opent 'grootste bandenglijbaan van Europa'

22-06-2024, 23.01 uur

Een waterpark in West-Frankrijk beweert een record gebroken te hebben met de opening van een nieuwe waterglijbaan. Volgens O'Gliss Park is de waterattractie Stingray, gebouwd door het Turkse Polin Waterparks, de "grootste bandenglijbaan van Europa".

Het gaat om een 26 meter hoge raceglijbaan met vier verschillende routes. De banen hebben een lengte van 640 meter. Bezoekers glijden naar beneden met een topsnelheid van 50 kilometer per uur, in banden voor twee personen. Er geldt een minimumlengte van 1.20 meter.

In persberichten komen de fabrikant en het waterpark superlatieven tekort om de toevoeging te omschrijven. Men noemt de glijbaan "buitengewoon en exclusief" en "een eersteklas waterglijbaan, geroemd om het unieke ontwerp en de geavanceerde techniek".

Pijlstaartrog
De constructie is vormgegeven als een kleurrijke pijlstaartrog, met als blikvanger twee enorme trechters. Vandaag vond de publieksopening plaats. De bouw van Stingray kostte 5 miljoen euro. O'Gliss Park, geopend in 2016, is één van de grootste waterparken in Frankrijk. Vorig jaar kwamen er 210.000 bezoekers.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be