Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Ondanks koeien toch weer vuurwerk in Toverland

12-07-2014, 17.17 uur

Toverland gaat deze zomer toch weer vuurwerkshows opvoeren, ondanks dat het attractiepark eigenlijk beloofd had om daarmee te stoppen. Twee jaar geleden bleek dat koeien in de omgeving vanwege de harde knallen telkens losbraken uit de wei zodra er vuurpijlen de lucht in werden geschoten.

Daarmee kwam niet alleen de veiligheid van het vee in gevaar: bezoekers die 's avonds naar huis gingen, liepen het risico omver gelopen te worden door een kudde op hol geslagen beesten. Al het vuurwerk zou geschrapt worden, maar de directie komt nu op dat besluit terug.

"We hebben in samenwerking met boeren en de gemeente nieuwe tests gedaan, met vuurwerk dat minder heftig is en minder lawaai maakt", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Die tests verliepen goed. Daarom gaan we het nu toch weer proberen."

De eerste van vijf shows is op 23 juli. Het vuurwerk krijgt wel een nieuwe locatie: de pijlen worden afgeschoten vanaf het dak van Toverlands indoorgedeelte.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be