Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Rattenplaag in volière Diergaarde Blijdorp: zangvogels verdwenen

20-06-2024, 22.35 uur

Diergaarde Blijdorp is de afgelopen tijd een groot aantal zangvogels kwijtgeraakt. In één van de volières nam het aantal textorwevers - een Afrikaanse vogelsoort - zienderogen af. Waarschijnlijk zijn tientallen dieren ten prooi gevallen aan ratten: de Rotterdamse dierentuin kampt momenteel met een rattenplaag.

De vogels bevonden zich in het Weverkopje, een kleine volière in de buurt van de giraffenstal. Een woordvoerder durft niet met 100 procent zekerheid te zeggen of de wevers door ratten gedood zijn. Wel geeft hij toe dat "heel Rotterdam momenteel veel last heeft van ratten, net als iedere andere grote stad". "Als dierentuin kampen we daar ook mee."

De wevers die nog leven, zijn uit voorzorg naar binnen verplaatst. Ze werden ondergebracht in het voormalige verblijf van de slurfhondjes. In de volière zijn nu nog wel grondeekhoorns, spreeuwen, tapuiten en toerako's te vinden. "Uiteraard doen we er alles aan om de overlast te beperken", zegt de voorlichter over de ongewenste ratten.

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be