Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling voegt speciale kinderknop toe aan Joris en de Draak

20-06-2024, 14.07 uurBeeld: Niels Kooyman

De Efteling heeft een bijzonder element toegevoegd aan het station van houten achtbaan Joris en de Draak. Kinderen die geen ritje maken vanwege hun lengte of omdat ze bang zijn, worden als goedmakertje vaak in het zonnetje gezet door het personeel. De kleintjes mogen dan meehelpen met het controleren van een trein.

Nu is er een speciale knop die de kinderen kunnen indrukken, als het ware om de trein te laten vertrekken. Op een houten paneel aan de rand van het perron werd daarvoor een nieuwe groene knop geïnstalleerd. In werkelijkheid heeft de knop geen technische functie: het echte knoppenpaneel bevindt zich erboven.

Zo krijgt een kind daadwerkelijk het gevoel dat hij of zij de achtbaan bestuurt, zonder dat de veiligheid in het gedrang komt. De minimumlengte van Joris en de Draak bedraagt 1.10 meter. Kinderen met een lengte tussen 1.10 en 1.20 meter moeten begeleid worden door iemand van 16 jaar of ouder.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be