Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Trein van Walibi-achtbaan Speed of Sound vastgelopen

15-06-2024, 17.11 uur

De trein van boomerang coaster Speed of Sound in Walibi Holland is vandaag halverwege de rit vastgelopen. Door een technische storing werd de trein niet omhoog getakeld op de tweede lift van de achtbaan. Vervolgens hadden de karretjes niet genoeg snelheid om het parcours achterwaarts af te maken.

Passagiers kwamen stil te staan tussen de looping en de lift. Dat gebeurt af en toe: er is om die reden zelfs een speciaal evacuatieplatform gebouwd. De ontruiming verliep dan ook vlot. Daarna zijn technici begonnen met het oplossen van het probleem.

Men moet de lege trein handmatig omhoog takelen, zodat de rit afgemaakt kan worden en het voertuig het station weer bereikt. Daarna wordt de attractie heropend. Vorig jaar augustus zaten bezoekers nog zeventig minuten vast in Speed of Sound. Vervolgens bleef de coaster ruim twee weken dicht.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be