Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland-achtbaan Fenix stilgevallen, bezoekers binnen drie kwartier geëvacueerd

14-06-2024, 17.14 uurBeeld: @klaas_vaag

Bezoekers van Toverland kwamen vanmiddag vast te zitten in de achtbaan Fenix. Om 14.30 uur trad een technische storing op, waardoor de wing coaster stilviel. Op dat moment bevond een trein zich ongeveer halverwege de 40 meter hoge liftheuvel.

Medewerkers van Toverland hebben de passagiers één voor één geëvacueerd. De 21 inzittenden zijn onder begeleiding naar beneden gelopen. "Ze bleven rustig", vertelt een woordvoerster aan Looopings. Het inschakelen van de EHBO was niet nodig. De aanwezigen ontvingen een warm drankje en een voorrangspas voor een attractie naar keuze.

In totaal duurde de reddingsoperatie drie kwartier. De laatste persoon verliet de attractie rond 15.30 uur, weet de voorlichtster. Technici hebben vervolgens hun best gedaan om het probleem te verhelpen. Dat is gelukt: sinds 16.30 uur is Fenix weer operationeel.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be