Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Smeulende brand op bouwplaats Efteling Grand Hotel, ambulance ter plaatse

13-06-2024, 10.42 uurBeeld: FPMB Erik Haverhals

Op de bouwplaats van het nieuwe Efteling Grand Hotel is vanochtend een smeulende brand ontstaan. De brandweer werd rond 08.25 uur opgeroepen toen isolatiemateriaal ging smeulen. Daarbij was sprake van veel rookontwikkeling. Er waren echter geen vlammen zichtbaar.

Volgens ooggetuigen ontstond het probleem tijdens werkzaamheden aan een spouwmuur. Het bouwterrein is toen ontruimd. "Een externe partij was hier aan het werk", legt een Efteling-woordvoerder uit. Dankzij een brandblusser was de situatie snel onder controle.

Voor de zekerheid kwam ook een ambulance ter plaatse. Mogelijk hadden aanwezigen rook ingeademd. "Dat was gelukkig allemaal in orde", weet de voorlichter. "De schade lijkt reuze mee te vallen. We houden het natuurlijk goed in de gaten."

140 kamers
Het Efteling Grand Hotel wordt gebouwd in het entreegebied van het attractiepark, tussen het Huis van de Vijf Zintuigen en het Sprookjesbos. Vanaf 2025 kunnen bezoekers blijven slapen in een hotelcomplex van zeven verdiepingen, met 140 kamers, twee restaurants, twee winkels en een zwembad met spafaciliteiten.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be