Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Bellewaerde belooft: technische problemen bij waterattractie Amazonia nu echt verholpen

13-06-2024, 12.38 uur

De technische complicaties bij waterattractie Amazonia in Bellewaerde Park zijn achter de rug. Dat belooft het Belgische pretpark in een persbericht. Vanaf aankomend weekend - zaterdag 15 juni - is de geavanceerde waterbaan volledig operationeel, dankzij aanpassingen van fabrikant Intamin.

Na de opening van Amazonia op 20 april traden al snel technische problemen op. Vervolgens bleef de attractie vier weken buiten gebruik. Eind mei konden bezoekers weer een vaartocht maken, al was toen nog sprake van een testfase. Aanstaande zaterdag vindt alsnog de officiële heropening plaats.

"De wereldprimeur en een totaalinvestering van 14 miljoen euro is 15 juni opnieuw beschikbaar voor het grote publiek", geeft Bellewaerde aan. "Constructeur Intamin is er samen met de technische en operationele diensten van Bellewaerde finaal in geslaagd om alle technische complexe uitdagingen op te lossen."

Capaciteit
Het park benadrukt nogmaals dat er bij de bouw nu eenmaal te weinig tijd was voor tests. "Verschillende elektrische onderdelen, zoals frequentiesturingen voor motoren en pompen, werden maanden te laat geleverd en die verloren testtijd heeft Intamin moeten inhalen." Verder zijn er boten toegevoegd, om de capaciteit te verhogen.

"Door deze verhoging in aantal moet de timing en positie van de verschillende boten, die verspreid zijn over de attractie en in de drie verschillende zones, heel juist op elkaar afgestemd worden", legt een woordvoerder uit. "Bij een waterattractie is dat moeilijker dan bijvoorbeeld bij een coaster."Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be