Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Video: Walibi-park in Frankrijk opent single-rail coaster Mahuka

15-06-2024, 14.26 uur

Het Franse attractiepark Walibi Rhône-Alpes opent dit weekend officieel de eerste single-rail coaster van Europa: Mahuka. Na een testfase van enkele weken vindt vandaag de openingsceremonie plaats. Mahuka is een achtbaan van het type hot racer, afkomstig van fabrikant Intamin.

De coaster is 600 meter lang en 18 meter hoog. Er was een investering van ruim 10 miljoen euro mee gemoeid. Een ritje bestaat uit drie inversies, dertien momenten van gewichtsloosheid en twee lanceringen, met een topsnelheid van 67 kilometer per uur.

De twee treinen tellen elk negen karretjes met één zitplaats. "Met slechts één persoon per rij zit iedereen zo dicht mogelijk op het parcours, wat zorgt voor een bijzondere sensatie", laat Walibi weten. De minimumlengte bedraagt 120 centimeter.

Archeoloog
De naam van de coaster betekent 'ontsnapping' in het Hawaïaans. Volgens het achtergrondverhaal treden bezoekers in de voetsporen van een archeoloog. Ze betreden een verlaten tempel op een eiland in de Stille Zuidzee, waar ze moeten ontsnappen aan de toorn van een vuurgod.

Met de komst van Mahuka, onderdeel van themagebied Exotic Island, viert Walibi Rhône-Alpes het 45-jarig bestaan. Er hoort ook een horecapunt bij: Tiki Fruits. Intamin bouwde tot nu toe twee hot racers, waarvan één in Australië. Zusterpark Walibi Holland opent volgend jaar een single-rail coaster van een andere fabrikant.Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be