Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Thorpe Park

Engels pretpark maakt wildwaterbaan 18+

12-06-2024, 18.00 uur

Een waterattractie in een Engels pretpark is op bepaalde dagen alleen geschikt voor 18+'ers. Om overlast tegen te gaan, laat Thorpe Park zo nu en dan alleen volwassenen toe in wildwaterbaan Rumba Rapids. Kinderen houden zich doorgaans minder goed aan de veiligheidsregels, met name tijdens schoolreisjes.

Ze gaan bijvoorbeeld staan tijdens de vaartocht. Dat zorgt voor riskante situaties. Om die reden werd de naam van de attractie in de officiële Thorpe Park-app vandaag gewijzigd in "Rumba Rapids - 18+ Only".

In een bericht op X bevestigt het park dat de regel momenteel van kracht is. "Gezondheid en veiligheid zijn onze topprioriteiten", laat men weten. "Om ervoor te zorgen dat iedereen een magische ervaring heeft, hebben we de leeftijdsbeperkingen voor deze rit aangepast. Onze excuses voor het ongemak dat dit kan veroorzaken."

Minimale lengte
Naar verwachting hanteert Thorpe Park buiten het schoolreisseizoen weer de reguliere eisen. Normaal gesproken is Rumba Rapids toegankelijk voor alle bezoekers met een minimale lengte van 1.10 meter. Personen tot 1.30 meter moesten eerder begeleid worden door iemand van 16 jaar of ouder.Meer Thorpe Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be