Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Kapotte achtbaan ontruimd in stromende regen: bezoekers tweeënhalf uur vast

10-06-2024, 16.53 uur

Bezoekers van het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes hebben afgelopen weekend tweeënhalf uur vastgezeten in een achtbaan. De boomerang coaster Generator liep zondagmiddag om 17.54 uur vast, enkele minuten voor sluitingstijd. Vervolgens werd een grote reddingsoperatie op touw gezet.

Tijdens het incident stond de trein stil op de eerste lift van de attractie. Passagiers worden daar achterwaarts omhoog getakeld tot een hoogte van zo'n 35 meter. Reddingswerkers deelden poncho's en warmtedekens uit aan de 22 inzittenden. De karretjes werden vastgezet met blokken, om te voorkomen dat er alsnog beweging in zou komen.

Iedereen moest individueel geëvacueerd worden met behulp van veiligheidsharnassen. Rond 19.15 uur verlieten de eerste bezoekers de trein. Even later begon het hevig te regenen. Dat bemoeilijkte de ontruiming. Het duurde vervolgens nog ruim een uur totdat de hele attractie leeg was.

EqWalizer
Pas om 20.24 uur, tweeënhalf uur na het optreden van de storing, stonden alle betrokkenen met beide benen op de grond. Er vielen geen gewonden. Generator is vergelijkbaar met Speed of Sound in Walibi Holland en Cobra in Walibi Belgium. Tot en met 2020 heette de coaster EqWalizer.

Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be