Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Diergaarde Blijdorp stapt over op statiegeldbekers van 1,25 euro

11-06-2024, 19.56 uur

De Rotterdamse dierentuin Blijdorp stopt met plastic wegwerpbekers. Vanaf vrijdag 14 juni worden alle warme en koude dranken bij afhaalpunten geserveerd in speciale statiegeldbekers. Die kosten 1,25 euro. Ze kunnen na gebruik ingeleverd worden bij automaten, waar ook blikjes en petflessen in passen.

"Deze bijzondere Blijdorp-bekers zijn van hoogstaande kwaliteit en zijn voorzien van afbeeldingen van dieren en planten waar Diergaarde Blijdorp zich dagelijks voor inzet", laat een woordvoerder weten. Bezoekers kunnen het statiegeld terugkrijgen met behulp van de Tikkie-app of via een handmatige terugstorting.

Daarnaast kan een bedrag gedoneerd worden aan een goed doel gelieerd aan Blijdorp: het behoud van koraal voor de kust van de Antillen. In het dierenpark staan automaten op drie plekken: bij de prairiehondjes, bij de Oewanja Kinderjungle en bij het Jungle Café. In restaurants wordt overgestapt op servies van porselein.

Langgekoesterde wens
Blijdorp zet naar eigen zeggen "een duurzame stap in de goede richting", als onderdeel van "de strijd tegen plastic". Wegwerpplastic vormt de grootste groep afval aan de kusten. "Met invoering van de statiegeldbekers gaat dan ook een langgekoesterde wens in vervulling", aldus de dierentuin.

Men komt er wel rijkelijk laat mee: wegwerpbekers en -bakjes met plastic zijn in Nederland officieel al sinds 1 januari 2024 verboden voor consumptie op locatie. De overheid deelt nog geen boetes uit aan bedrijven die zich niet aan de regels houden. Collegaparken als Burgers' Zoo en Wildlands Emmen gingen Blijdorp voor.

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be