Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Onderzoek naar tevredenheid dagattracties: laagste scores voor Sea Life en Dolfinarium

11-06-2024, 00.01 uur

Sea Life Scheveningen en het Dolfinarium in Harderwijk scoren het slechtst in een onderzoek naar klanttevredenheid bij Nederlandse dagattracties. Marktonderzoeksbureau Multiscope ondervroeg bijna zesduizend Nederlanders over hun ervaringen met pret- en dierenparken. De resultaten laten grote verschillen zien.

Het onderzoek, waar 5857 respondenten van 18 jaar en ouder aan meewerkten, is volgens Multiscope representatief voor de Nederlandse bevolking. Deelnemers kregen de vraag: op een schaal van 0 tot 10, hoe waarschijnlijk is het dat je het attractiepark, de dierentuin of het aquarium zou aanraden aan vrienden of collega's?

Door het percentage respondenten met een lage beoordeling af te halen van het percentage dat een hoge waardering geeft, ontstaat een net promoter score (NPS). Gemiddeld behaalden de Nederlandse parken een NPS van +68.

Top vijf
De top vijf wordt gevormd door Toverland (+87), Dierenpark Hoenderdaell (+87), Sprookjeswonderland Enkhuizen (+86), de Efteling (+84) en GaiaZoo (+83). Sea Life Scheveningen is de dagattractie met de slechtste score, namelijk +16. Daarna volgt het Dolfinarium met +31.

Is het publiek misschien gewoon uitgekeken op zeedieren? Multiscope denkt van niet. "Ecomare (+79), dat zich ook focust op zeedieren, heeft wel een duidelijk hogere NPS dan andere parken met een soortgelijk aanbod", meldt een woordvoerder.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be