Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Voor het eerst meer dan 100.000 euro opgehaald bij Walibi's Rollercoaster Run

08-06-2024, 23.59 uur

De jubileumeditie van de Rollercoaster Run in Walibi Holland was goed voor meer dan 100.000 euro. In het pretpark vond zaterdagavond voor de vijfde keer een hardloopevenement plaats voor het goede doel. Deelnemers haalden geld op voor Fight Cancer, gelieerd aan KWF Kankerbestrijding.

In 2018, 2019, 2022 en 2023 bracht de Rollercoaster Run achtereenvolgens 31.935 euro, 56.305 euro, 65.499 euro en 68.238 euro op. Dit jaar werd opnieuw een record gebroken. Na afloop presenteerde men een cheque van 105.656 euro. Walibi spreekt zelf over een "waanzinnig recordbedrag voor baanbrekend onderzoek naar kanker".

Zo'n vijfhonderd sportieve pretparkfans renden mee, na sluitingstijd van het attractiepark. Zij konden kiezen tussen de Family Run van 2 kilometer en de Friends Run van 5 kilometer. Tijdens de Family Run kregen lopers de kans om de attracties Eat My Dust, Crazy River en Drako te doen. Bij de Friends Run waren dat Untamed, Condor en Goliath.

Backstage tour
Walibi zorgde voor shirts. Bovendien waren er extra prijzen: onder alle deelnemers die minimaal 350 euro aan sponsorgeld hebben opgehaald, worden twee tickets voor Walibi's winteropening Bright Nights verloot. Wie meer dan 500 euro bij elkaar wist te verzamelen, maakt kans op een toegangsbewijs en backstage tour voor de Halloween Fright Nights.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be