Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Hemelrijk

Nieuwe ingang én naamswijziging voor Brabants pretpark BillyBird

10-06-2024, 13.04 uur

Het Brabantse familiepretpark BillyBird Park Hemelrijk heeft een nieuwe ingang in gebruik genomen. Een volledig nieuw bouwwerk huisvest de toegangscontrole en de gastenservice. Tegelijkertijd wordt een naamswijziging doorgevoerd: voortaan heet de bestemming BillyBird Hemelrijk, dus zonder het woord Park.

Hemelrijk werkte ruim acht maanden aan de nieuwe ingang. Het is de bedoeling dat bezoekers op termijn hun eigen abonnement en tickets kunnen scannen. Eigenaar Ton Derks koos bewust voor een overdekte entree. "Niet alleen de kostbare apparatuur, maar ook onze medewerkers staan zo warm en droog", zegt hij.

Hemelrijk begon decennia geleden als een recreatieplas. Het nieuwe ingangsgebouw is zo gesitueerd dat bezoekers bij binnenkomst het water nog niet direct zien. Op die manier wil men in de beeldvorming meer de nadruk gaan liggen op de speeltoestellen en attracties, legt Derks uit.

Verdeelplein
Bij de entree hoort ook een nieuw ontvangst- en verdeelplein, plus het nieuwe horecapunt De Mammoet. Kassahuisjes waren volgens het management niet nodig, omdat van alle niet-abonnees 80 procent online een toegangsbewijs aanschaft. Wie toch nog een ticket moet kopen, kan terecht bij de gastenservice.

De oude entree gaat niet tegen de vlakte. Na het verplaatsen van enkele wanden komt daar een spoelkeuken voor recyclebare drinkbekers. Het is de bedoeling om de ruimte nog vóór het hoogseizoen in gebruik te kunnen nemen. Overigens wordt de naam van zusterpark BillyBird Park Drakenrijk in Limburg eveneens gewijzigd. Dat park heet nu simpelweg BillyBird Drakenrijk.Meer BillyBird Hemelrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be