Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Dierenpark Wildlands presenteert nieuwe diersoort in verbouwd verblijf

08-06-2024, 18.45 uur

Eén van de verblijven in Wildlands Adventure Zoo Emmen is vernieuwd. Waar eerder een Siberische rode eekhoorn te vinden was, leven nu meerdere Chinese gestreepte boomeekhoorns. De Drentse dierentuin heeft er in totaal vijf. Sinds gisteren kunnen bezoekers de nieuwe bewoners zien.

Het verbouwde eekhoornverblijf ligt in parkdeel Nortica, dat begin dit jaar al gerenoveerd werd. Toen de metamorfose van het gedeelte met zeehonden en zeeleeuwen gereed was, begon men aan het onderkomen voor de eekhoorns.

Bij de opknapbeurt werd het verblijf groter en groener. Ook kwamen er meer decoraties, in lijn met de verderop gelegen houtzagerij waar wasberen en bevers leven. Een oude tractor vormt de belangrijkste blikvanger.

Vietnam
Een rode eekhoorn leeft solitair, maar de Chinese boomeekhoorn is een groepsdier. De diersoort, die in het wild voorkomt in China, Myanmar en Vietnam, wordt gekenmerkt door strepen op zijn rug en witte pluimpjes op de oren. Vrouwtjes zijn groter dan mannetjes.Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be