Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Boete van 3200 euro voor kermisbezoeker die telefoon uit attractie liet vallen

09-06-2024, 19.06 uurBeeld: kirmesfanmopohl

Een 28-jarige man heeft een flinke boete gekregen omdat hij zijn telefoon liet vallen tijdens een rit in een kermisattractie. Daardoor raakte een 32-jarige vrouwelijke toeschouwer ernstig gewond. Het incident vond vorig jaar plaats tijdens de kermis in Gevelsberg, gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Door de hoge snelheid richtte het rondvliegende mobieltje veel schade aan. De telefoon raakte het achterhoofd van de dertiger. Dat zorgde voor een bloederige wond met een lengte van 8 centimeter, die in het ziekenhuis gehecht moest worden. De vrouw zat noodgedwongen zeven weken thuis met hoofdpijn.

Tot op de dag van vandaag heeft ze last van duizeligheid, bleek tijdens de rechtszaak. De man die zijn telefoon liet slingeren, was naar eigen zeggen beschonken. Daardoor zag hij een waarschuwingsbord over het hoofd waarop staat dat losse voorwerpen opgeborgen moeten worden.

Excuses
De kermisbezoeker, die nog geen strafblad had, bood in de rechtszaal zijn excuses aan voor het voorval. Dat accepteerde het slachtoffer niet. Zij vindt dat de man eerder sorry had kunnen zeggen. De rechter veroordeelde de onvoorzichtige kermisganger tot een geldboete van 3200 euro - veertig termijnen van 80 euro - wegens lichamelijk letsel.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be