Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Mondo Verde

Limburgs pretpark Mondo Verde verliest rechtszaak over parkeren

08-06-2024, 12.08 uurBeeld: Epfan95 - Freizeitparks, Achterbahnen und mehr

Het Zuid-Limburgse attractiepark Mondo Verde heeft een rechtszaak tegen de gemeente Landgraaf verloren. Tijdens het populaire muziekfestival Pinkpop wilde Mondo Verde tegen betaling parkeerplaatsen aanbieden aan honderden festivalbezoekers. Dat is echter niet toegestaan volgens het bestemmingsplan.

Een omgevingsvergunning om het parkeerterrein toch te mogen gebruiken, werd niet verleend door de gemeente. Daarom stapte Mondo Verde naar de rechter. "Het spoedeisende belang van verzoekster is financieel", valt te lezen in de stukken. Door het wegvallen van de parkeerplaats verliest het park immers ook een inkomstenbron.

Mondo Verde kreeg ongelijk. De rechter vindt niet dat er sprake is van een spoedeisend belang. Wanneer er pas na het festival een definitieve beslissing komt en de uitspraak positief uitpakt voor het park, kan men immers een schadevergoeding eisen. Het is ook niet aannemelijk gemaakt dat Mondo Verde financiële problemen krijgt als het parkeergeld niet binnenkomt.

450 festivalgangers
Zo'n 450 festivalgangers die al een parkeerkaart hadden gekocht, kunnen hun auto nu niet kwijt bij het pret- en dierenpark. De organisatie van Pinkpop zorgt zelf voor een alternatief, op een andere plek.

Ter compensatie ontvangen de getroffen bezoekers vier consumptiemunten. Pinkpop vindt dit jaar plaats van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni. De directie van Mondo Verde zegt zich neer te leggen bij de uitspraak.

Meer Familiepark Mondo Verde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be