Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium gebruikt trein van oude achtbaan Walibi Holland

08-06-2024, 11.15 uurBeeld: E&S Rides

Een oude achtbaantrein uit Walibi Holland heeft een tweede leven gekregen in Walibi Belgium. Het pretpark in Biddinghuizen nam eind 2018 afscheid van de houten rollercoaster Robin Hood. Meerdere karretjes werden geveild aan fans. Toch zijn niet alle wagons verloren gegaan.

Zusterpark Walibi Belgium blijkt een trein met vier wagons overgenomen te hebben om te gebruiken op houten achtbaan Loup-Garou. Robin Hood en Loup-Garou werden allebei gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Toch kon de trein niet direct ingezet worden in België.

De Franse firma E&S Rides heeft de karretjes op verzoek gemodificeerd. "Het was noodzakelijk om het chassis van de Robin Hood-trein aan te passen aan de beveiligingssystemen van Loup-Garou", meldt het bedrijf.

's Winters
De attractie beschikte al over twee treinen. Dankzij de komst van een derde exemplaar kunnen er voortdurend twee treinen tegelijk operationeel zijn. "Zodat één trein kan worden opgeknapt in de onderhoudswerkplaats." Walibi Belgium is sinds afgelopen jaar ook 's winters geopend.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be