Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand verbiedt geruite overhemden bij dinnershow

09-06-2024, 13.48 uur

Bezoekers van Phantasialand moeten goed opletten als ze naar een dinnershow in het attractiepark gaan. Bij de voorstelling Fantissima geldt een wel heel specifieke dresscode, blijkt uit een lijst met eisen op de website van het Duitse pretpark. Zo zijn geruite overhemden uit den boze.

"Wie wil genieten van een bijzondere ervaring in de unieke setting van Fantissima, dient daarvoor een passende outfit te dragen", legt Phantasialand uit. "De toegang tot Fantissima wordt dan ook enkel verleend wanneer u gekleed bent in een passende, klassevolle nette outfit. Maak u op!"

Zo geldt een verbod op korte broeken, T-shirts, slippers, joggingbroeken, gescheurde jeans en onverzorgde kleding. Heren moeten verder schoenen met open tenen thuislaten. Phantasialand gaat nog een stap verder door geruite overhemden in de ban te doen.

Modememo gemist
De opvallende regel werd opgemerkt door Erwin Taets van de bekende podcast Ochtend in Pretparkland. "Ik zal wel één of andere modememo gemist hebben", schrijft hij op X en Threads. "Vanwaar de haat voor geruite overhemden van Phantasialand? Is dat een of andere fashion-faux pas?"

Wat wil Phantasialand wel zien? "Een elegante outfit", staat op phantasialand.de. Overhemen zónder ruitjes mogen wel. Dames krijgen het verzoek om een "nette jurk of stijlvolle blazer" te dragen. "Heren bijvoorbeeld in een colbert en een nette broek."

179 euro
Fantissima vindt plaats in het gebouw van de overdekte achtbaan Crazy Bats. Een bezoek kost 59 tot 179 euro per persoon, afhankelijk van de zitplaatsen in de zaal. De show draait dit seizoen nog tot eind juni.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be