Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: gemeente houdt hangjongeren op afstand met Efteling-muziek

12-06-2024, 16.40 uur

Dankzij Efteling-deuntjes heeft de gemeente Deurne minder last van hangjongeren. In de Brabantse plaats wordt Efteling-muziek gebruikt om hangjeugd weg te houden uit een parkeergarage. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente aan Looopings.

Bij parkeergarage De Wolfsberg, gelegen in het centrum van Deurne, klinkt 's avonds en 's nachts onder meer de beroemde soundtrack van de attractie Carnaval Festival. Door de oorwurm op repeat af te spelen, is het voor jongeren wel heel onaantrekkelijk om in de buurt te blijven.

De methode wordt volgens de voorlichtster al jaren toegepast, maar tot nu toe kwam het initiatief niet in de publiciteit. En de aanpak werkt: Efteling-muziek zou een goede manier zijn om overlast door hangjeugd en daklozen te verminderen. Naast de melodieën uit het sprookjespark draait men ook de iconische Vogeltjesdans.

Amsterdam Centraal
Het is niet voor het eerst dat Efteling-muziek een remedie blijkt te zijn tegen nachtelijke hinder. In 2015 ontdekte een school in Schiedam al dat overlastgevers het hazenpad kiezen bij het horen van pretparkmuziek. Twee jaar later werden Efteling-deuntjes ingezet om ongewenste bezoekers weg te jagen uit treinstation Amsterdam Centraal.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be