Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Stemmen bij de pinguïns: Burgers' Zoo is stemlocatie voor Europese Parlementsverkiezingen

06-06-2024, 10.34 uur

Inwoners van Arnhem kunnen vandaag stemmen onder toeziend oog van pinguïns. Dierentuin Burgers' Zoo is namelijk een officiële stemlocatie voor de Europese Parlementsverkiezingen. Directeur Alex van Hooff en burgemeester Ahmed Marcouch gaven vanochtend het goede voorbeeld.

De burgervader hoopt op die manier zo veel mogelijk stemgerechtigde Nederlanders te stimuleren om hetzelfde te doen. Het stemlokaal in Burgers' Zoo is geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Ook mensen uit andere gemeentes zijn welkom, mits ze een kiezerspas hebben van de gemeente die de stempas heeft uitgegeven.

De stemlocatie is te vinden in het prieeltje grenzend aan het verblijf van de zwartvoetpinguïns, vlakbij de hoofdingang van het Arnhemse dierenpark. Wie komt stemmen, hoeft geen entreebewijs te kopen. Stemgerechtigden ontvangen een gratis parkeerkaart.

Toegangscontrole verplaatst
De toegangscontrole voor de dierentuin zelf is tijdelijk verplaatst tot vlak achter de pinguïns. Marcouch was niet alleen in Burgers' Zoo om te stemmen: hij mocht ook een jonge pinguïn uitzetten in het buitenverblijf, samen met een verzorger.Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be