Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

GroenLinks Haarlem wil groen pretpark laten bouwen, gebaseerd op Franse trekpleister

09-06-2024, 23.59 uur

Als het aan de lokale GroenLinks-fractie in Haarlem ligt, wordt in Noord-Holland binnenkort een nieuw ecologisch attractiepark gebouwd. Raadslid Melissa Oosterbroek bracht onlangs een bezoek aan Terra Botanica, een groene trekpleister in het westen van Frankrijk. Dat inspireerde haar om een vergelijkbaar concept te opperen voor Spaarnwoude Park.

Spaarnwoude Park is een recreatiegebied tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam. Terra Botanica ligt in Angers, een zusterstad van Haarlem. Men combineert er pretparkattracties als een trein, een monorail, een 4D-bioscoop en een boottocht met planten en natuur.

Er komen jaarlijks zo'n 500.000 bezoekers. In een Facebook-bericht noemt Oosterbroek het park "een geweldige must-see". "Ik heb wel wat ideeën meegenomen", aldus de politica. "Ik denk dat we ook wel zo'n botanisch pretpark in Spaarnwoude kunnen realiseren." Hoe ze dat voor elkaar denkt te gaan krijgen, zegt ze er niet bij.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be