Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Fabrikant laat 'gevaarlijke' achtbanen sluiten na dodelijk ongeluk

08-07-2014, 18.58 uur

Attractiebouwer Intamin heeft pretparken de opdracht gegeven om alle achtbanen van het type 'zacspin' met onmiddellijke ingang te sluiten. Aanleiding is een fataal ongeluk in Spanje, waarbij gistermiddag een 18-jarige knul om het leven kwam.

"Alle zacspin-banen zijn tijdelijk gesloten voor onderzoek", bevestigt de fabrikant aan Looopings. Het gaat in Europa, naast het Spaanse exemplaar, om vergelijkbare attracties in Gröna Lund (Zweden) en Linnanmäki (Finland).

Beide parken zijn vreselijk geschrokken van het incident. "Er is voortdurend contact met de fabrikant, maar uit voorzorg hebben we ook besloten om er een onafhankelijke keurder bij te halen", reageert een woordvoerster van Gröna Lund.

Ook bij Linnanmäki in Finland wacht men af. "Tot nu toe hebben we geen informatie over de reden van het ongeluk ontvangen. Uit voorzorg is onze baan volledig vergrendeld."

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be