Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Dierentuin Burger's Zoo blijft noodlijdende voetbalclub Vitesse steunen als sponsor

31-05-2024, 19.59 uur

Hoewel de toekomst van de Arnhemse voetbalclub Vitesse aan een zijden draadje hangt, blijft dierentuin Burgers' Zoo de club trouw. Het dierenpark startte in 2019 als sponsor van Vitesse. Vanwege aanhoudende financiële problemen is het momenteel onzeker of de club kan blijven bestaan.

Toch kiest Burgers' Zoo-directeur Alex van Hooff ervoor om zijn handen niet van Vitesse af te trekken. De dierentuin heeft de samenwerking met drie jaar verlengd. Als Vitesse volgend jaar nog voetbalt, prijkt de naam van de Arnhemse trekpleister wederop op de shirts van zowel het reguliere elftal als de jeugdopleiding.

Van Hooff, die zelf ook supporter is van de club, wil naar eigen zeggen een signaal afgeven. "Vitesse verkeert momenteel in zwaar weer", zegt hij in een persbericht. "Juist dan moet je als partner opstaan. Dat signaal willen wij ook daadwerkelijk afgeven. Vitesse en Koninklijke Burgers' Zoo zijn beide onmisbaar in de stad en de regio."

KNVB
Hij roept fans verder op om massaal een seizoenskaart te bestellen, om op die manier meer geld in het laatje te brengen. Vitesse heeft van voetbalbond KNVB tot 17 juni de tijd gekregen om te voldoen aan de voorwaarden voor een vergunning. "We hebben nog circa drie weken om een sluitende begroting te realiseren", meldt directeur Edwin Reijntjes.

Voor volgend seizoen staat een tekort van 6 miljoen euro op de begroting. Bovendien is er een forse schuld. Verschillende potentiële investeerders zijn afgehaakt. Daarom luidt het management nu de noodklok. Als er niet snel voldoende geld binnenkomt, gaat Vitesse na 132 jaar failliet.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be