Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Eieren in sleutelgat Efteling zijn uitgekomen: pimpelmeesjes vliegen uit

30-05-2024, 00.21 uurBeeld: @cindy_ve

In een herkenbaar Efteling-decorstuk woont een familie pimpelmeesjes. Er is een vogelnest gemaakt in het sleutelgat van een groot decoratief slot dat aan de entreepoort van het attractiepark hangt. Het object bevindt zich voor entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen.

Vandaag konden bezoekers zien hoe de jonge dieren uitvlogen. Efteling-abonnementhouder Cindy Vervuren filmde hoe de nieuwsgierige vogeltjes uit het nest kwamen en om zich heen keken. Dat zorgde voor aandoenlijke beelden.

Toch liep het sprookje niet voor alle pimpelmeesjes goed af. "De kauwen doken er al gelijk op en hadden er al eentje te pakken", schrijft Vervuren. "Zo zielig. En ja, 't is de natuur."

Officieel geopend
Vanwege het vogelnest werd het slot de afgelopen weken al niet meer gebruikt als voorheen. Normaal gesproken wijzen medewerkers 's ochtends een bezoeker aan om een sleutel in het gat te steken, waarmee de Efteling officieel geopend is.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be