Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Zeldzame verschijning in Wildlands Emmen: nieuwe diersoort in overdekte jungle

27-05-2024, 21.25 uur

In Wildlands Adventure Zoo Emmen loopt sinds vandaag een nieuwe diersoort rond. Een Javaanse kantjil heeft zijn intrek genomen in Rimbula, de grootste overdekte jungle ter wereld. Kantjils zijn één van de kleinste hoefdieren ter wereld.

Ze worden maximaal 50 centimeter lang, met een gewicht van slechts 2 kilo. Verder zijn ze te herkennen aan forse hoektanden, die zelfs zichtbaar zijn wanneer ze hun bek gesloten hebben.

Volgens Wildlands leven de dieren in het wild een heel verborgen bestaan. "Er is nog weinig bekend over de kantjil", laat men weten. "Ook in dierenparken is de kantjil een zeldzame verschijning." In Europa komt de soort - uit de familie van de dwergherten - in zeventien parken voor.

Lori's
Wildlands-bezoekers kunnen de kantjil tegenkomen in het gedeelte Birdy Bush, waar hij vrij kan rondlopen tussen de lori's. Het Drentse dierenpark verwacht op een later moment ook een vrouwtje toe te voegen aan de collectie.Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be