Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Multimediatheater in Europa-Park maakt plaats voor nieuwe attractie

27-05-2024, 18.55 uur

Een locatie in Europa-Park gaat volgende week dicht. Het Duitse pretpark sluit het draaiende multimediatheater Reise nach Rulantica, gelegen aan het Luxemburgse plein. Wie de beleving nog wil zien, heeft daarvoor nog de tijd tot en met zondag 2 juni. Er komt in 2025 een nieuwe attractie voor in de plaats.

Europa-Park opende in 2010 een draaiend theater waarin de geschiedenis van het resort wordt belicht. Sinds 2018 staat de ervaring volledig in het teken van waterwereld Rulantica. In de ontvangstruimte staan maquettes van het zwembad. Bezoekers ontdekken ook meer over het verhaal achter Rulantica.

"Het aftellen is begonnen: je hebt nog zeven dagen de tijd om Reise nach Rulantica in ons draaiende theater een laatste keer te bezoeken", meldt Europa-Park. "Daarna gaan we ons voorbereiden op iets geweldigs in 2025!" Officieel is nog niet bekendgemaakt welke attractie ervoor in de plaats komt, maar alles wijst op een interactief gameplay theater van huisleverancier Mack Rides.

Euro-Mir
Reise nach Rulantica bevindt zich tussen spinning coaster Euro-Mir in het Russische themagebied van Europa-Park en vliegtuigmolen Roter Baron in het Hollandse gedeelte. In het gebouw van het zogeheten Drehtheater zijn ook achtbaanrestaurant FoodLoop en een station van de Monorail gevestigd.Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be