Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Belgisch pretpark Bellewaerde opent waterbaan voor kinderen: Rio Do Cacao

28-05-2024, 16.26 uur

Terwijl het Belgische pretpark Bellewaerde Park nog worstelt met de grote waterbaan Amazonia, is een kleine nieuwe waterattractie inmiddels wél operationeel. Sinds kort kunnen jonge bezoekers een vaartochtje maken in Rio Do Cacao, een boomstambaan van het type kiddie flume.

Rio Do Cacao bevindt zich letterlijk en figuurlijk in de schaduw van de gesloten attractie Amazonia, onderdeel van het nieuwe Braziliaanse themagebied Mundo Amazonia. De 63 meter lange attractie van de Italiaanse fabrikant Zamperla zou eigenlijk eind maart opengaan, maar dat lukte niet.

Nu varen de boomstammetjes alsnog. Er geldt een minimumlengte van 90 centimeter en een maximumgewicht van 120 kilo per boot. De thematiek beperkt zich tot houten kisten en beplanting. Zamperla leverde ook een tweede kinderattractie in Mundo Amazonia: achtbaan Brazilian Buggies.

Rio Do Café
Amazonia zelf komt van Intamin uit Liechtenstein. Verder is een bestaande attractie opnieuw aangekleed om bij het Braziliaanse parkdeel te passen: boomstambaan Rio Do Café uit 1980, de grote broer van Rio Do Cacao.

Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be