Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris krijgt boete van 1,3 miljoen euro voor te laat betalen van facturen

21-05-2024, 14.01 uurBeeld: @ED92Magic

Disneyland Paris krijgt een boete van ruim 1 miljoen euro. Moederbedrijf Euro Disney was enkele jaren geleden te laat met het betalen van verschillende facturen aan leveranciers. Dat werd ontdekt door overheidsorganisatie DGCCRF, die zich bezighoudt met concurrentie, consumentenzaken en fraudepreventie.

Men deed onderzoek naar de naleving van de regels met betrekking tot wettelijke betalingstermijnen. Het voldoen van een factuur mag in Frankrijk niet langer dan zestig dagen in beslag nemen, tenzij contractueel iets anders is vastgelegd. Disney hield zich in 2020 niet aan de afspraken. Om die reden is Euro Disney nu maar liefst 1,3 miljoen euro kwijt.

Het pretparkresort heeft zelf niet op het nieuws gereageerd. Een betalingsachterstand levert Franse bedrijven een boete op van maximaal 2 miljoen euro. Het bedrag kan echter worden verdubbeld als er binnen twee jaar opnieuw een overtreding volgt.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be