Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Eend gebruikt Efteling-sprookje als nest

20-05-2024, 18.01 uur

Een vrouwtjeseend heeft een bijzondere locatie uitgekozen voor het bouwen van een nest: een tafereel in het Kabouterdorp van het Sprookjesbos in de Efteling. Het afdak boven het wassende kaboutervrouwtje blijkt een prima plek om eieren te leggen.

Oplettende Efteling-bezoekers kunnen zien hoe het dier het rieten dak geclaimd heeft voor het uitbroeden van haar eieren. Meestal kiezen eenden een beschutte plek uit voor een nest, zodat ze zo min mogelijk opvallen voor roofdieren. In dit geval wordt de eend de hele dag omringd door passerende bezoekers én een neuriënde kabouter.

Uit het huisje ernaast komt af en toe een andere kabouter naar buiten. De moedereend lijkt er geen last van te hebben. Het uitbroeden van eendeneieren duurt over het algemeen zo'n dertig dagen. Efteling-medewerkers hopen dat het dier zo veel mogelijk met gerust gelaten wordt door het publiek.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be