Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling knapt Volk van Laaf op: verschillende huisjes in de steigers

20-05-2024, 20.55 uur

Het onderhoudsproject bij het Volk van Laaf in de Efteling vordert gestaag. Enkele weken geleden begon een gefaseerde renovatie van het Laven-dorpje. Sindsdien is er een hoop gebeurd. Op dit moment staan verschillende huisjes in de steigers voor werkzaamheden, waaronder Lot's Kraamhuys.

Ook bij het Lachhuys, bekend door de traptreden met geluidseffecten, verschenen steigers. Daar is de onderkant van het gebouw verwijderd. Vermoedelijk was er sprake van houtrot. Bij het Glijhuys en enkele wippen werd valdempende ondergrond aangebracht. Het Loerhuys is nog steeds afgesloten met dranghekken, al wordt daar nog niet gewerkt.

Bij het Lurk en Limoenhuys, een voormalig horecapunt, is inmiddels het dakbeschot volledig vervangen. Binnen werd het houten barmeubilair verwijderd. De Efteling heeft nog niet bekendgemaakt of het bouwwerk - dat officieel al sinds 2003 geen functie meer heeft - in de toekomst weer gebruikt gaat worden.

Straatwerk
Een andere opvallende wijziging heeft te maken met het straatwerk. Men vervangt stap voor stap alle klinkers in het Lavenlaar. De oude stenen zijn slecht begaanbaar met rolstoelen en kinderwagens. Er komen moderne gebakken klinkers in verschillende kleurtinten voor in de plaats.

De afgelopen weken kwam het gedeelte bij het Glijhuys, het Leedhuys en het Lariekoekhuys aan de beurt. Een deel van de onderhoudsklussen is al gereed. Zo is de kruidenspiraal bij Lal's Brouwhuys helemaal hersteld en opgeknapt. Ook een Laafse waterpomp, de zogeheten Lebberpomp, werd opgefrist.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be