Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zobori Élménypark

Pretpark met grootste achtbaan van Hongarije is dicht

19-05-2024, 23.59 uur

Een attractiepark in Hongarije heeft de poorten voorgoed gesloten voor het grote publiek. Zobori Élménypark maakte onlangs via social media bekend dat bezoekers dit seizoen niet meer welkom zijn. Enkele jaren geleden, in 2019, opende het park nog de grootste achtbaan van het land.

Dat was Balatoni Hullámvasút, een 11 meter hoge en 281 meter lange familieachtbaan van de Duitse fabrikant Zierer. Het bouwproject van 1,3 miljard Hongaarse forint - zo'n 3,3 miljoen euro - werd grotendeels betaald met gemeenschapsgeld.

Volgens Hongaarse media is het terrein overgenomen door de stichting Erzsébet, een goed doel dat zich inzet voor ernstig zieke kinderen en hun familieleden. Het is de bedoeling dat zij over een tijdje gratis gebruik kunnen maken van de locatie. Zobori Élménypark, gelegen in de buurt van het bekende Balatonmeer, is dan geen toeristische trekpleister meer.

Verwijderd
Inmiddels is de Facebook-pagina van het park verwijderd. Wie naar de officiële website surft, komt terecht op de site van een ander avonturenpark. Naar verluidt verwelkomde het pretpark vorig jaar nog 40.000 bezoekers.Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be