Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Familiepark Mondo Verde

Vlogger ergert zich dood aan Limburgs tijgerverblijf: 'Ik word hier echt een beetje pissig van'

23-05-2024, 00.32 uur

Het Limburgse attractie- en dierenpark Mondo Verde krijgt felle kritiek in een YouTube-video. Pretparkvlogger Niels Kooyman was met stomheid geslagen bij het zien van enkele dierenverblijven in het familiepark in Landgraaf. Met name het tijgerverblijf liet een slechte indruk achter. "Ik vind echt dat je dit niet kan maken en ik vind echt dat je dit anders moet doen", klaagt de videomaker.

"Heel veel dierenverblijven zijn gewoon ontzettend verouderd, lelijk, vies", vertelt Kooyman. "Daar moet nodig in geïnvesteerd worden." Het lijkt erop alsof Mondo Verde de laatste tijd alleen geld steekt in de toevoeging van schreeuwerige kermisattracties, concludeert de youtuber. De dieren trekken aan het kortste eind.

Het tijgerverblijf vormde voor Kooyman het dieptepunt van zijn bezoek. De tijgers worden omringd door verschillende attracties, waaronder een spinning coaster en een drop tower. "Die staan nagenoeg ín het tijgerverblijf. Ja sorry, ik vind dat anno 2024 echt niet meer kunnen."

Botsautobaan
Tot overmaat van ramp grenst het binnenverblijf van de tijgers aan een botsautobaan, die zorgt voor "onwijs veel lawaai". "Met ramen die ook openstaan." Het gevolg? "Ze zitten de hele dag in de herrie van die botsauto's en ze zitten de hele dag in dat geflikker van dat licht."

De tijgers worden voortdurend geconfronteerd met "herrie, gegil, gedoe, rondrennende kinderen". "Dat kun je toch niet maken?" Het onderkomen is sowieso niet om over naar huis te schrijven, vindt Kooyman. "Dat verblijf is superklein, superkaal, die beesten hebben amper vermaak. Sorry, ik word hier toch als dierenliefhebber echt een beetje pissig van. En dat geldt ook wel een beetje voor bijna alle dierenverblijven."

Oekraïense gastarbeiders
Uiteindelijk stopt Kooyman met zijn betoog omdat hij merkt dat hij "een beetje nijdig" wordt. De vlogger was wel redelijk tevreden over het horeca-aanbod. Verder geeft hij aan dat communiceren met het personeel lastig was, omdat de vele Oekraïense gastarbeiders in Mondo Verde geen Nederlands en nauwelijks Engels spreken.Meer Familiepark Mondo Verde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be