Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Vakbond klaagt over vuurwerkeffecten in nieuwe show Disneyland Paris: 'Al twee medewerkers bedwelmd'

17-05-2024, 23.29 uurBeeld: @DLPReport

Een Franse vakbond is niet blij met bepaalde speciale effecten in een nieuwe show van Disneyland Paris. In het Walt Disney Studios Park vinden momenteel voorvertoningen plaats van de openluchtvoorstelling Alice & The Queen of Hearts: Back to Wonderland. Er wordt onder andere gebruikgemaakt van vuurwerkeffecten, die veel rook veroorzaken.

Volgens vakvereniging UNSA zorgt dat voor problemen bij het aanwezige personeel. "De arenashow is indrukwekkend!", staat in een cynisch bericht op Facebook, Instagram en X. "Zo indrukwekkend zelfs dat medewerkers er sprakeloos van worden. Niet dankzij de prestaties van de artiesten, maar vanwege de pyrotechnische effecten die het gebied rond de show binnendringen."

De vakbond beweert dat zeker al twee werknemers "bedwelmd raakten door de rookontwikkeling en andere gevolgen van de nieuwe show". "UNSA heeft het management onmiddellijk gewaarschuwd. We hopen op een zeer snelle aanpassing."

Stakingen
Vakbonden hebben een stevige vinger in de pap bij Disneyland Paris. Vorig jaar vonden nog regelmatig stakingen plaats in de Disney-parken. Entertainmentacts gingen toen regelmatig niet door vanwege ontevredenheid van de bonden over salarissen. Ook waren er meermaals demonstraties en protestmarsen.

Alice & The Queen of Hearts: Back to Wonderland is de opvolger van Moteurs... Action! Stunt Show Spectacular. De publiekspremière is op zaterdag 25 mei. Morgen, op zaterdag 18 mei, mogen medewerkers en abonnementhouders de productie alvast bekijken.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be