Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling deelt ontwerp van nieuw watereffect bij Piraña

18-05-2024, 15.06 uur

De Efteling laat zien wat we kunnen verwachten van één van de nieuwe watereffecten in wildwaterbaan Piraña. Sinds november vorig jaar wordt de populaire attractie grondig gerenoveerd. Naast een technische revisie voegt de Efteling verschillende elementen toe, waaronder twee Inca-beelden.

De decoraties krijgen een plek bij twee muren van water, richting het einde van de vaartocht. Ontwerper Ton van de Ven noemde die watervallen ooit de "doorgang door de Rode Zee". "Twee immense Inca-beelden versperren je de doorgang met een muur van water", zei uitvoerder Frank Poels vorig jaar over de toevoeging.

Voor het ontwerp van de revisie is Karel Willemen verantwoordelijk. De nieuwe beelden lijken op vier interactieve waterspuwers die in 2014 geïntroduceerd werden, ook naar een ontwerp van Willemen. Volgens de onderhoudsplanning duren de werkzaamheden bij de Piraña tot eind juni.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be