Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Dit worden de nieuwe figuren bij Doornroosje in de Efteling: slapende wachter en uil

17-05-2024, 17.54 uur

De onderhoudsbeurt bij Doornroosje in de Efteling is nog niet helemaal afgerond. Binnenkort wordt het sprookje voorzien van twee nieuwe personages. Wie straks langs het beroemde kasteel in het Sprookjesbos wandelt, komt een wachter tegen die - net als de overige bewoners - in slaap is gevallen.

Dat is te zien op een tekening van Efteling-ontwerper Sander de Bruijn. De wachter zit op een rots. In zijn handen draagt hij een lantaarn en een hoorn. Naast hem staat een vaandel. De man is niet alleen: hij krijgt gezelschap van een uil die met zijn poten een sleutel vasthoudt.

Het is de bedoeling dat de figuren tegen de zomer arriveren. Efteling-fans konden in februari al een glimp van de toevoeging opvangen, toen medewerkers per ongeluk panelen met ontwerpen van de wachter en de uil lieten rondslingeren op de bouwplaats. Doornroosje keerde eind maart terug in het Sprookjesbos na een renovatie van ruim een half jaar.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be