Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

16-jarig meisje vliegt uit kermisattractie in Zuid-Italië

16-05-2024, 16.46 uur

Bij een ongeluk op een Italiaanse kermis is een meisje van 16 jaar gewond geraakt. Ze vloog deze maand uit de gondel van een attractie van het type top spin. Volgens regionale media ging de schouderbeugel van het slachtoffer onverwachts open tijdens de rit.

Daardoor kwam het meisje op de grond terecht. Een ambulance heeft haar naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze verschillende kneuzingen en een lendenwervelfractuur had opgelopen. Twee kermisexploitanten worden verdacht van lichamelijk letsel door schuld.

Het incident vond plaats in de gemeente Paola, gelegen in de zuidelijke regio Calabrië. Autoriten zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak. De attractie, die The Beast heet, werd vergrendeld. Vermoedelijk kampte het veiligheidssysteem met een technisch mankement.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be