Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
TusenFryd

Noors pretpark deelt condooms uit aan bezoekers

13-05-2024, 12.53 uur

Bezoekers van een attractiepark in Noorwegen hebben gratis condooms kunnen scoren. In pretpark TusenFryd werden deze maand voorbehoedsmiddelen uitgedeeld op een speciale dag voor studenten. Daarvoor werkte men samen met drogisterij Farmasiet.

In TusenFryd vond op 8 mei de jaarlijkse Russens Dag plaats. Een afgestudeerde wordt in Noorwegen een Russ genoemd. Tijdens het evenement, dat van 17.00 tot 23.00 uur duurt, zijn alleen studenten welkom. Bijna alle attracties gaan open. Bovendien wordt er alcohol geschonken en is roken toegestaan.

Volgens de initiatiefnemers was de actie hard nodig, omdat uit een enquête blijkt dat veel Noorse studenten nooit een condoom bij zich hebben. 19 procent gaf aan anticonceptie te vergeten als er alcohol in het spel is. Farmasiet wijst ook op een toename van het aantal personen met een geslachtsziekte in Noorwegen.

Meer TusenFryd
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be