Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Coo Ardennes

Drie nieuwe attracties in Belgisch pretpark Plopsa Coo, waaronder eerste wild swing van Benelux

13-05-2024, 10.09 uur

De eerste wild swing van de Benelux komt te staan in het Belgische pretpark Plopsa Coo Ardennes. Het Waalse attractiepark investeert 4 miljoen euro in een nieuw gebied rond Studio 100-figuur Maya de Bij. Daarbij horen drie nieuwe attracties en één bestaande attractie.

De Plopsa Group bestelde een wild swing bij de Duitse firma ART Engineering: een 12 meter hoge schommelende bank die niet over de kop gaat. Het concept is een familievriendelijke variant van de klassieke top spin. De afgelopen tijd openden al wild swings in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk.

Nu is ook België aan de beurt. Verder krijgt Plopsa Coo een vrijevaltoren en een draaiend schommelschip in de vorm van een boom. Die toevoegingen zijn afkomstig van fabrikant Zierer uit Duitsland. Daarnaast zal de bestaande carrousel Le Vol des Papillons - De Vlindervlucht - verplaatst en vernieuwd worden.

Doolhof
Op die manier past de attractie uit 2020 bij het Maya-gebied van 5000 vierkante meter. De nieuwe zone komt achteraan het park te liggen. Op die plek is nu nog het Zomerstrand te vinden. Eerder stond er een doolhof. Plopsa realiseert ook een nieuw horecapunt. In 2025 vindt de opening plaats.Meer Plopsa Coo Ardennes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be